top of page

Hårminaralanalys

En hårmineralanalys hjälper dig att få en detaljerad översikt över din mineralstatus inklusive balansen hos och relationen mellan olika viktiga näringsämnen. Du får även viktig information om förekomster av tungmetaller som kan påverka allmäntillståndet. Vidare får du en översikt om din hormonella/endokrina balans samt din metaboliska typ och hur det påverkar kroppen.

En hårmineralanalys visar näringsstatusen i kroppen upp till åtta veckor tillbaka i tiden. Detta till skillnad från ett blodprov som bara visar status just den sekund du tar provet. Mineralkoncentrationer som återfinns i håret representerar intag eller exponering som pågått länge. Har du svårt att gå ned i vikt, ofta trött och nedstämd eller har problem med binjurar och sköldkörteln kan du lida brist på viktiga mineraler, som hindrar kroppen att metabolisera/omsätta maten du äter på ett korrekt sätt.


I analyssvaret ingår förslag på en individanpassad balansering för just din typ med hjälp av näringstillskott och rätt kost.

Provet skickas till Trace Elements i USA för analys, som finns representerade i mer än 46 länder och har sedan starten 1984 utfört mer än 2 miljoner analyser.

Portrait of a Smiling Woman with Curly H

Hårmineralanalys
Inklusive provtagning
60 min 2250kr

Omanalys
inklusive provtagning

30 min 1850kr

Bild på NutriTech
Så här ser analysen ut
bottom of page